Rekrytering handlar om att matcha rätt kandidat till rätt uppdragsgivare, men hur vet man att det blir rätt? 

Att anställa en ny person kan vara ett ganska riskabelt beslut, man kommer aldrig som arbetsgivare kunna vara 100% säker på att personen i fråga kommer prestera som man vill, passa in i gruppen och även trivas.

Vad tänker vi på när vi rekryterar: 

För oss är det viktigt att verkligen säkerställa att kandidaten kommer till sin rätt. Bara då har kandidaten rätt förutsättningar att lyckas göra fantastiska resultat inom sitt område. Det vi bland annat tittar på är att personen ska passa in i det arbetsklimat som uppdragsgivaren har, det är även viktigt att tjänsten är en blandning av lagom utmanande och utvecklande för kandidaten. Kundia använder sig av arbetspsykologiska tester som är ett objektivt komplement i våra evidensbaserade rekryteringsprocesser. Detta visar sig gång på gång ge framgångsrika rekryteringar och bemanningslösningar samtidigt som det ökar värdet i rekryteringen genom att i förväg visa kandidaters potential och på så sätt matcha rätt person till rätt arbetsplats.

Hur vet vi vad som är rätt match för kandidaten? 

Likväl som vi lär känna kandidaten så lär vi känna våra uppdragsgivare. Vi tar bland annat reda på företagskultur, värdegrund, ledarskap och djupgående tjänstebeskrivning.

Varför är detta en bra investering? 

Vi gör jobbet. För att detta ska bli en bra investering måste du låta oss göra hela eller delar av jobbet. Det vill säga sköta all administration kring rekrytering – behovsanalys, annonsering, urval, intervjuer, screeningtester och arbetspsykologiska tester. 

En felrekrytering kostar mycket, såklart finns det provanställning men om du anser att personen inte passar så måste du börja om från början igen och det tar både tid och kostar pengar. Men det finns ett sätt att ta sig förbi denna riskabla period – hyr personal först och anställ sen. Om kandidaten presterar som ni önskat det vill säga. Det blir alltså vi som tar alla risker som finns vid en anställning.

Bemanning sedan rekrytering!

När vi har anställt kandidaten och provanställningen sätter igång, kommer du in och hyr kandidaten av oss. Med andra ord, slipper du den tidskrävande rekryteringsprocessen och anställning de första 6 månaderna. Och om kandidaten då inte passar eller inte åstadkommer det du förväntade dig så är det lättare att byta ut personalen eller avbryta bemanningstjänsten, än en provanställning. Hos Kundia får du alltid en garanti som du kan använda när du inte är nöjd. Den gör att du kan känna dig trygg i att du alltid får en kandidat som passar in på det du eftersöker. Du som kund tar alltså en betydligt mindre risk och du behöver inte heller lägga ner någon tid på hela administrationen som ligger bakom en rekrytering.

 

Gå gärna in och läs mer om fördelar med bemanning respektive rekrytering här. Tveka inte att höra av dig till oss för att veta mer om vår rekryteringsprocess och hur vi kan hjälpa just ditt företag! → Kontakta oss!