Skillnad mellan bemanning och rekrytering?

Kort kan man säga att bemanning innebär att man tar in en person som konsult till kund under en viss period men att konsulten förblir anställd hos bemanningsföretaget (i detta fall Kundia). 

Rekrytering innebär att rekryterings – /bemanningsföretaget genomgår en rekryteringsprocess för att hitta den perfekta kandidaten för önskad tjänst hos kund. Konsulten anställs sedan av kunds företag.

Fördelar med att hyra in personal för bemanning

Kundia erbjuder stor flexibilitet och trygghet, där kunder får lov att hyra in för både korta och långa uppdrag. Vi ser till att konsulterna är kompetenta, drivna och tar ansvar för att tillföra det lilla extra i er organisation. Genom noga utförliga processer innehållande bland annat psykologiska tester med hög validitet och reliabilitet, så säkerställer vi att ni får tillgång till rätt person för er.

Grunden för bemanning är att kunderna snabbt får tillgång till rätt kompetens vid rätt tillfälle. En annan fördel med bemanning är att som företag kan man testa personal under några månader innan man väljer att göra en rekrytering. Som kund får man också större flexibilitet att kunna byta ut personal som av olika anledningar inte passar in på arbetsplatsen. Ett annat scenario är om ni funderar på att skapa en ny funktion. Då är det väldigt bra att prova med inhyrd personal för att se om tjänsten är ett strategiskt val i rätt riktning.

Fördelar med rekrytering

Det finns en mängd fördelar med att outsourca och istället för att själv genomgå en rekryteringsprocess och anställda.

  • Kompetens & evidensbaserad urvalsmetod: Få rekryterare har arbetspsykologisk utbildning och kunskap. Kundias rekryterare är alla beteendevetare uppdaterade med den senaste forskningen inom rekrytering, arbete och prestation. Vår evidensbaserade urvalsmetod är mekanisk och maximera sannolikheten att hitta rätt person på rätt plats, utan att falla i subjektiva fallgropar.
  • Tidsbesparande: Då vi tar ansvar över hela rekryteringsprocessen ger de kunder mer tid att fokusera på deras egna kärnverksamhet och därmed inte tappa affärer.
  • Kostnadseffektivt: Att felrekrytera är dyrt och skapar i många fall konflikter. Kundias uppgift är att leverera den mest ekonomiskt fördelaktiga rekryteringen för er.
  • Träffsäkerhet: Kundia använder sig av arbetspsykologiska tester som ett objektivt komplement i sina evidensbaserade rekryteringsprocesser. Detta ökar värdet i rekryteringen genom att i förväg visa personalens potential och på så sätt matcha rätt person till rätt arbetsplats.

 

Vill du veta fler fördelar med ett evidensbaserat urval? Eller hur mycket tid och pengar Ni som organisation kan spara in genom att hyra personal istället för att anställa? Kontakta oss idag!