Många företag idag brukar överlåta sin rekryteringsprocess till ett auktoriserat bemanningsföretag. Outsourcing börjar bli mer och mer populärt vilket har ökat efterfrågan på bra konsulter. I detta blogginlägg vill vi informera om några saker som kan vara bra att ha koll på ifall du funderar på att arbeta som konsult för ett rekryterings- eller bemanningsföretag.

Hur fungerar det?

Att arbeta som konsult innebär att du är anställd hos bemanning/rekryteringsföretaget, i detta fall Kundia. Du hyrs sedan ut som konsult åt ett eller flera företag. Det är till oss du har mestadels kontakt angående tjänst, scheman, lön och så vidare men hos kund som ditt dagliga arbete sker. Som konsult är du länken mellan oss och kunden, det innebär att du är ansiktet utåt och representerar oss på plats samtidigt som du självklart har en trygg arbetsgivare som stöd i bakgrunden.

Fördelar med att arbeta som konsult

Ett av yrkena som förekommer hos oss på Kundia är receptionister/kontorsansvarig, då kan man antingen sitta som konsult på ett och samma företag eller arbeta med flera olika företag. En fördel med detta är att man får lära sig flera företags rutiner och därmed blir mer trygg i sin yrkesroll då man lär sig arbetet ur olika synvinklar. Man bör vara utåtriktad och gilla att hoppa mellan olika miljöer och människor och ta sig an det individuella arbetet för varje plats man hamnar på. Som konsult kommer du träffa mycket nya människor under arbetets gång och skapa värdefulla relationer på arbetsmarknaden. En annan fördel att arbeta som konsult är att du har stora möjligheter att styra över ditt arbete. Du får i förhand välja ifall du vill arbeta extra/deltid (passar bra under studietiden) eller heltid. I vissa fall kan arbetet även leda till att konsulten blir överrekryterad till kunden.

Hur söker jag jobb?

Om du bor i Stockholms området är det mer än välkommen att söka jobb hos oss på Kundia. På vår hemsida finns en underrubrik “Jobba med oss” där man kan lämna in sitt CV. Antingen för att bara visa intresse eller se över våra lediga tjänster, där du sedan kan ansöka för en specifik tjänst.

Sök jobb hos Kundia redan idag